Jeugdtheaterschool Zwolle & regio, Jeugdtheaterschool Utrecht

De Jeugdtheaterschool geeft lessen in de podiumkunsten aan kinderen en jongeren van verschillende leeftijden en op verschillende niveaus.
Theaterwerkplaats Zukunft produceert voorstellingen die door jongeren gespeeld en gemaakt worden.

De jeugdtheaterschool is een plek waar deelnemers zichzelf kunnen zijn, samen plezier beleven, waar in veiligheid grenzen worden afgetast en confrontaties worden aangegaan. De ontwikkeling van creativiteit draagt bij aan de culturele diversiteit en ontwikkeling van niet alleen het individu maar ook de stad.

We nemen kinderen en jongeren serieus en bouwen onze lessen ook zo op. De nadruk van de lessen ligt op acteren, met voor de jongste groepen ook  aandacht voor dans en zang.  Tijdens de lessen is er ook ruimte voor extra drama-oefeningen en uitstapjes naar andere theaterdisciplines.

De reguliere jaarcursus-theater is voor iedereen toegankelijk, er wordt met een duidelijke visie en leerlijn gewerkt. De vooropleidingen zijn ervoor om kinderen en jongeren met talent, op het hoogst mogelijke niveau te brengen. Theaterwerkplaats Zukunft is er voor jongeren die graag theater willen maken of puur spelen in een voorstelling.

Lessen worden gegeven door een vast team van HBO opgeleide vakdocenten die ervaring hebben in het werken met kinderen en jongeren en die verschillende disciplines binnen het werkveld beheersen, zowel als docent, als regisseur of als uitvoerend artiest.

We stellen enkele toelatingseisen. Bij de reguliere lessen is voldoende motivatie en inzet voldoende om deel te nemen. Voor de opleidingsklassen en de theaterwerkplaats Zukunft geldt dat we aan de hand van een auditie bepalen wie tot de opleiding wordt toegelaten.

Daarnaast vragen we aan alle deelnemers om thuis lessen voor te bereiden. Zeker voor onze jongste cursisten helpen we daarbij, onder andere met regelmatige nieuwsbrieven waarin we ouders informeren en een uitgebreid lesplan waarin overzichtelijk op een rijtje staat wat we wanneer verwachten. Theaterles volgen brengt meer dan alleen een eindvoorstelling: het geeft zelfvertrouwen, leert een kind zichzelf presenteren en zorgt voor discipline. Kortom: eigenschappen die altijd van pas komen!

Het kernteam van de jeugdtheaterschool bestaat uit: Jasper de Bruijn, Veerle Ruizendaal en Bjorn Zillen.

Studenten van Artez Hogeschool voor de kunsten en de artiestenopleiding van Deltion worden via stages door de jeugdtheaterschool Zwolle begeleid in hun leerproces.

Over Stichting KONST en Xapp

De jeugdtheaterscholen zijn onderdeel van stichting Konst. De uitvoering is gedelegeerd aan Xapp. Er zijn leslocaties in Zwolle & regio: Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Raalte en Nijverdal. Jeugdtheaterschool Utrecht heeft leslocatie in de verschillende Utrechtse wijken en het centrum.

Stichting Konst heeft als doelstelling de bevordering van podium & beeldkunst onder kinderen en jongeren (KVK: 05076616)

Xapp verzorgt voor de jeugdtheaterschool de uitvoering, logistiek en administratie. Xapp verbindt kinderen & jongeren en podiumkunsten in de ruimste zin van het woord met elkaar. Xapp verzorgt lessen in de uitvoerende kunsten voor kinderen en jongeren, organiseert zomerkampen met een indrukwekkende eindproductie (xappzomerkamp.nl) maar komt ook op basisscholen met verschillende educatieve theater- en filmprojecten (basisschoolproject.nl).

Via het kindercastingbureau van Xapp komen kinderen en professionele opdrachtgevers uit de wereld van film, theater of mode tot elkaar. (kindercasting.nl)

logo-xapp-zwart-fav

De jeugdtheaterscholen werken samen met:

De theatrale activiteiten en voorstellingen zijn beschermd door het auteursrecht. Het vermenigvuldigen of openbaar maken van beeld- en audiomateriaal, scripts of liedteksten zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van  Xapp is niet toegestaan.

Sfeerbeeld voorstelling